04.11.2022.

1. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na 1. kongres Hrvatskog društva za bubreg, HLZ, koji organiziramo u suradnji s Hrvatskim društvom za hipertenziju, Hrvatskom ligom za hipertenziju i Hrvatskom udrugom medicinskih sestara nefrologije. Pogledajte preliminarni program Kongres!

25.05.2022.

Prim.dr.sc. Zvonimir Puretić - 40 godina od prve transplantacije bubrega u djece u Kliničkom bolničkom centru Zagreb

Prim. dr.sc. Zvonimir Puretić - pokretač nadomještanja bubrežne funkcije i plazmafereze u Republici Hrvatskoj čime ostavlja neizbrisiv trag u hrvatskoj medicini.

17.05.2022.

Tuberozna skleroza: genetski, neurološki i nefrološki aspekti - stručni sastanak

Pozivamo vas na stručni sastanak Društva za kliničku genetiku Hrvatske (DKGH) i Hrvatskog društva za bubreg (HDB) Hrvatskog liječničkog zbora!

11.04.2022.

RIJETKE I GENSKE BOLESTI BUBREGA

Bolesnici koji boluju od rijetkih bolesti su među nama. Rasvjetljavanje i razumijevanje genskih poremećaja uz uvid u patofiziološke procese pojedinih rijetkih i genskih bolesti doprinosi razvoju lijekova sa specifičnim djelovanjem na sam uzrok bolesti. 

10.03.2022.

SVJETSKI DAN BUBREGA

Obilježavanje svjetskog dana bubrega!

07.02.2022.

NEFROFARMACIJA - bolesnik u središtu

Sva predavanja možete pregledati na Kongresi eMed!

04.02.2022.

INTERVIEW s prof. dr. sc. Nikolinom Bašić Jukić

Prof. dr. sc. Nikolina Bašić Jukić dala je intervju na temu KRONIČNE BUBREŽNE BOLESTI. Pročitajte i uvjerite se da ta bolest ne štedi niti jedno tkivo ili organ!

03.02.2022.

Liječenje akutnog COVID-a 19 u bolesnika s transplantiranim bubregom

Preporuke predstavljaju konsenzus mišljenja skupine transplantacijskih nefrologa, a zasnivaju se na osobnim iskustvima i dostupnoj stručnoj literaturi. Ne može se dovoljno naglasiti potreba individualnog pristupa svakome pojedinom bolesniku, kao niti prilagodba trenutačnoj lokalnoj situaciji. Preporuke se odnose na odrasle bolesnike s transplantiranim bubregom.

03.02.2022.

Preporuke za praćenje nefroloških bolesnika nakon akutnog COVID-a 19

Praćenje nefroloških bolesnika u post-COVID razdoblju postaje nezaobilazna odrednica svakidašnjice. Preporučuje se praćenje ishoda bubrežnog oštećenja u smislu potpunog oporavka unutar tri mjeseca od COVID infekcije, djelomičnog oporavka ili nastanka KBB-a ili potrebe nadomjesne terapije.